Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eliška V. s delfíny v Klatovském deníku

2. 8. 2014

 

 

_dsc0004-1.jpg

 

  Snažíme se širokou veřejnost seznámit, co všechno s našimi dětmi děláme a proto vyšel článek v sobotním Klatovském deníku o delfinoterapii. 

 

 

 

 

  klatovsky.denik.cz/zpravy_region/foto-pri-delfinoterapii-tecou-rodicum-i-slzy-dojeti-20140802.html

 Pokaždé je to intenzivní i pro nás rodiče. Když si uvědomíme, že si Eliška neodežene sama mouchu z obličeje, s jakou něžností se k ní chová 300 kg delfín. Vnímáme jak silný má ona žážitek. Voda v bazénu má 22-23 stupňů, což je pro ni studená voda a ona se ani jedinkrát neotřese, když jde do vody, jak nám to často udělá v moři. Ani jedinkrát nebrečela a nedala najevo svým způsobem, že se jí to nelíbí. Je soustředěná, uvolněná a spokojená. Co se děje mezi ní a delfíny se můžeme domnívat. Jsou studie, které terapeutický a blahodárný vliv delfínů potvrzují, my to vnímáme na vlastní kůži.

 Při vstupu do delfinária na vás dýchne empatie všech zaměstnanců. Poprvé jsme zažili, že někdo cizí vezme Eli s takovou něžností a samozřejmostí do náruče jako to dělají instruktoři v delfináriu. Děkujeme p.Hance Holubové za to, co dělá nejen pro postižené děti, ale i pro jejich rodiče.