Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpoledne s ergoterapií

26. 3. 2016

 

p3191240.jpg Za odbornými terapeuty musíme s našimi dětmi dojíždět. Snad ani není v praxi možné, aby dobří terapeuti pro děti i dospělé byli v každém městě. V naší oblasti je jich ale jako šafránu a my jezdíme desítky až stovky kilometrů do jejich praxí. Druhou stránkou je ještě to, že často pracují v soukromé praxi a pojišťovny s nimi neuzavřou smlouvu o hrazení terapií. Ne všichni se nacpeme na rehabilitaci do nemocnic.Nemají na nás kapacitu a také o nás nestojí, když nejsme ze spádové oblasti. Naše děti potřebují, aby s nimi bylo cíleně a intenzivně pracováno a tak nám nezbývá nic jiného, než za odborníky dojíždět, hradit si terapie z vlastních zdrojů a jednou za čas je přivést do našeho klubu. Dáváme tím příležitost dalším rodinám s postiženým dítětem, aby se s terapií seznámili a pak se rozhodli, zda v ní budou pokračovat individuálně.

Obor ergoterapie jsme většinou poznali při lázeňských pobytech, ale následně pokračovat doma, jsme již museli sami a ne pod odborným vedením. Objevení dětské ergoterapeutky  Bc.Lucie Královenské v Plzni, nám spadlo z nebe. Již po několika individuálních hodinách jsme se domluvili na semináři u nás v klubu.

Přihlášené rodiny byli rozděleny na dvě skupiny. Setkání bylo vedeno hlavně na praktické ukázky. Pro nás rodiče seznámit se s ergoterapií v takovém rozsahu, jak ji vnímá terapeutka bylo hodně podnětné a skoro všichni se přihlásili na individuální hodiny. Náš cíl, přiblížit rodinám s postiženým dítětem v Klatovech ergoterapii byl naplněn. Seminář byl pro rodiny zdarma za podpory nadačního fondu Tesco.

p3191238.jpgp3191242.jpgp3191244.jpgp3191245.jpgp3191270.jpgp3191278.jpgp3191285.jpg