Jdi na obsah Jdi na menu
 


Space projektor a kotoučky

12. 5. 2017

 

p4040217.jpg  Nedílnou součástí snoezelen konceptu je projektor. Zvolili jsme levnější variantu. Space projektor je malý, snadno ovladatelný a přenosný. Zakoupili jsme 7 kotoučků grafických se zakresleným námětem a jeden olejový, kdy se po zahřátí tekutiny od žárovky prolínají barvy a vytváří se tím vizuální efekt. Projektorem můžeme obrázky promítat na zeď , ale i na strop a tento způsob využíváme u ležících zrakově postižených dětí. Děti sledují nejen barvy, ale i pohyb obrázků.

Dále rozvíjíme u dětí kognitivní schopnosti,kdy si povídáme co vidí, poznáváme barvy. Například u kotoučku město, děti vidí domy, auta, silnici, cyklistu a my si můžeme vyprávět příběh o klukovi, který jel na kole městem a co všechno viděl, koho potkal. Děti si rády osahávají obrázky na zdi a ukazují pojmenované věci, barvy.

Projektorem jsme jim zpříjemnili šlapání na motomedu, kdy jim promítáme na zeď za motomedem. Pohybující kotouček dává dětem vjem, že i ony se na motomedu šlapáním pohybují.

Naše možnosti se opět mohou rozšířit dalšími tématy na kotoučcích promítaných na strop např. hvězdnou oblohou, vesmírem, olejovými kotoučky s různými kombinacemi barev.

p4040220.jpgp4040232-----kopie.jpgp4040234.jpgp4040238.jpg