Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěva dětí z družiny

18. 4. 2015

 

p4140563.jpg Myšlenka, aby za našimi dětmi do centra přišly děti ze školní družiny, padla  na setkání ředitelů škol, školského odboru, starosty a nás na radnici skoro již před 2 lety, při projednávání a hledání cesty integrace našich dětí do běžného proudu vzdělávání. Integrace do základních škol se nepodařila, ale tato myšlenka nás provázela stále. A tak, jak to bývá a když si něco přejete, cesta se otevře. Naší muzikoterapie se účastnila i jedna z vychovatelek v družině Masarykovy základní školy v Klatovech a slovo dalo slovo a bylo domluveno.

Pro děti jsme připravili polotovary na děštné hole, aby je stačily za návštěvu vyrobit. Samy si už pak zvolily, čím deštnou hůl naplní a jak si jí ozdobí.

Taková setkání a společné tvoření je důležité pro obě strany. Naše děti si také potřebují zvyknout na běžný hukot skupiny zdravých dětí, potřebují vidět, co dělá zdravý vrstevník, aby i ony chtěly něco změnit. Zdravé naopak vidí, že ne všichni to mají, tak jako ony a že někteří potřebují pomoc. Opět jsme se setkali s tím, že se bez obalu zeptají na vše, co jim vrtá hlavou a je na nás dospělých, jakou odpověď jim dáme a jak jim vše vysvětlíme.

A na závěr: setkání budou pokračovat a i my se vydáme za dětmi do jejich družiny.

 

 

p4140561.jpg