Jdi na obsah Jdi na menu
 


R82 u nás v klubu

18. 4. 2015

 

p4160619.jpg R82  je druhou společností, kterou jsme pozvali do našeho centra, abychom vyzkoušeli s našimi dětmi některé z jejich kompenzačních pomůcek. Děti rostou, jejich potřeby se mění a před námi stojí nelehké rozhodnutí, kterou pomůcku jim pořídit. V polohovacím zařízení- židličce tráví spoustu času, musí je dobře fixovat a být pohodlná.

 Kočár se musí dobře ovládat a protože s ním několikrát denně manipulujeme a skládáme do auta, měl by být pro nás mámy co nejlehčí. To je bohužel náš sen, že bude lehký. Kočár STINGRAY se nám jeví jako lépe ovladatelný a pohodlnější pro naše děti, než co máme. Druhým snem je, že  by naše děti měly od pojišťovny nárok na 2 kočáry. Aby jeden mělo dítě doma a druhý ve škole. Ubylo by nám hodně námahy, ale na to nikdo nemyslí. Nebo myslí? Sice píšeme od pojišťovny, ale ta stejně nehradí kočár celý, ale jen část a tak rodiče doplácejí desítky tisíc korun. A zde příklad ze života. Vyndavám kočár z auta a vedle na mě:"Pozor, ať mně neodřete auto." a já na to:" Co auto, ale ať si neodřu kočár, ten stál víc než Vaše auto:"

 Líbila se nám i hygienická židle na kolečkách, kam se dá připevnit nočník, lehátko do vany. Jak naše děti rostou, potřebujeme toho čím dál víc. Na pomůcky hodně doplácíme nebo si je v plné výši hradíme sami. V tu chvíli se dostáváme do role prosebníka a prosíme o finanční pomoc. A je tu další sen, aby jsme měli dostatek peněz na zakoupení pomůcek, co naše děti potřebují k běžnému každodennímu životu. 

p4160603.jpgp4160628.jpgp4160609.jpg