Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše prostory v Dominikánském klášteře v Klatovech

10. 1. 2014

 

 Rada města Klatovy schválila uzavření nájemné smlouvy pro naše sdružení na nebytový prostor v Plánické ulici čp.174/I. Tato místnost o rozměru 42,96 m2 se nachází v Dominikánském klášteře vedle denního stacionáře. Výše ročního nájemného je 6.840 kč + 19.500 kč energie. Zkusíme zažádat MÚ o grant na nájem a činnost našeho sdružení. Uvidíme, zda nám bude vyhověno a radnice nás tím podpoří. Velmi se nám zamlouvá místo. Je to v přízemí, bezbarierový přístup, máme kde parkovat, sousedíme se stacionářem. Je to blízko městského centra, z jedné strany nás obklopuje park.

 Naše plány směřují postupně k realizaci. Už se těšíme na zařizování místnosti a jako první, zde bude nastěhován motomed, který se nám podařilo získat akcí Kilometry podaných rukou. Rádi bychom zde utvořili příjemné zázemí pro setkávání rodin a jejich postižené děti. V plánu máme uspořádat  víkend s muzikoterapií a ergoterapií, seminář o logopedii postižených dětí. Máme domluvené návštěvy fyzioterapeutky, masérky.

 Další z plánů je, navázat spolupráci s vedlejší základní školou a najít způsob, aby naše a další děti, které navštěvují speciální školu trávily alespoň trochu společný čas se zdravými dětmi. Tento nápad zazněl od ředitele základní školy p.Denka při schůzce při komunitním plánování.

 Chceme zde mít pomůcky, které slouží k rozvoji našich dětí např k muzikoterapii, vibrační plošinu nebo iPed, které z finančních důvodů nemůže mít každý individuálně.

 A tak si přejeme, ať se nám daří realizovat naše plány a ať jsou ku prospěchu mnohým....