Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eliška v nové školce

5. 9. 2013

 

p9050011.jpg

Eliška 5.9. šla poprvé do nové školky. Tato školka se jménem Úsměv je malá školka ve vsi Kal, 4 km od našeho bydliště. Oba bráškové Elišky, zde trávili také svůj předškolní čas. S novou paní učitelkou a novou asistentkou jsme se již před docházkou dvakrát setkali a seznámili se. Obavy, že se do malého prostoru školky obtížně vejdeme se židličkou a kočárkem se návštěvou rozplynuly.

Jako loni zde začínáme úplně od začátku. Jsem s Eliškou ve školce a ukazuji, jak s Elinkou zacházet, jak jí stimulovat a co vše se s ní může dělat. Máme opět v plánu návštěvu pracovnice rané péče s praktickou ukázkou a společnou návštěvu logopedky.

A jak probíhalo seznámení s dětmi? Ve školce již byla židlička pro Elišku, tak se děti připravily, že přijde nová holčička, která nemůže chodit. Vyzkoušely si, jak židlička na kolečkách jezdí a všem se to náramně líbilo. Už při příchodu do šatny se na nás sesypaly a všechny si chtěly Elišku hladit a hned se vyptávaly, kde máme ten kočárek, že budou Elišku vozit. Po svačině se všichni Elišce představily a Eliška zase jim, ústy paní asistentky. Děti Elišce zazpívaly oblíbené písničky a Eli je obdařila svým úsměvěm. Za celou dobu nevydala ze sebe jediného protestního hlásku.

p9050007.jpg

Na vycházku jsme šli do zahrady a tam holčičky namalovaly Elišce leskem pusu, jako měly ony a daly jí do vlasů kytičky. Každou chvilku někdo z dětí přiběhl, aby Elišku pohladil nebo alespoň nám něco sdělil. A to je Elišky nový začátek ve školce Úsměv.

Odpoledne proběhla schůzka rodičů.

p9050012.jpg