Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rehabilitační pobyt v ARPIDĚ Českých Budějovicích

10. 6. 2013

 

p7180130--w.jpg

Jako náhradníci jsme se dostali s Eliškou na náš první pobyt do ARPIDY. Čekací doba na pobyt je nyní 2 roky. Měli jsme štěstí.

 ARPIDA je nestátní zařízení, které nabízí sociální, zdravotní a školní služby dětem s handicapem. Ubytování,stravu a dopravu jsme si hradili sami, procedury pojišťovna. Ubytování bez jídla na 14 dní nás stálo 4.800 kč. Využili jsme možnosti docházet na oběd za 40 kč a po domluvě Eliška měla připravenou mixovanou stravu. Zaměstnanci jsou velice vstřícní.

Je zde k dispozici komplexní rehabilitační péče. Eliška měla bazén, perličkovou koupel, 2x denně LTV(individuální cvičení), motomed, ergoterapii, logopedii, stimulaci zraku a muzikoterapii. Nedocházela na magnetoterapii,nechceme pokoušet epilepsii a hippoterapii, není očkovaná proti tetanu.

 Do této doby jsem si naší Elišku nedovedla představit, jak šlape na motomedu nebo jak velmi dobře reaguje na iPad. Opět mě i terapeutky některými reakcemi překvapila. Měla jsem radost, když program motomedu vyhodnotil, že Eliška z 10 minut cvičila 3 minuty aktivním pohybem  nebo když si prstíkem jezdila po iPadu a při aplikaci, která se jí nelíbila dávala najevo nelibost svým způsobem( houkáním, kašláním).

 Dalším zážitkem pro nás obě bylo setkání s muzikoterapeutkou. Ukázala nám jak využívat muzikoterapii s bazální stimulací. Několikrát jsme absolvovaly  terapii na harmonizačním lůžku.

 Tento pobyt byl pro mě velmi  inspirující. Jsem ráda, že dětský neurolog v Arpidě vyhověl mé žádosti a můžeme jezdit  s Eliškou na jednodenní ambulatní rehabilitaci každý měsíc.

Procházka okolím Arpidyp6030099-w.jpgp6040102-w.jpgp6050127-w.jpgp6050130-w.jpgp6050138-w.jpg