Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adélka Procházková

Adélka Procházková

 

Narozena: 14.února 2007 v Klatovech

Rodiče: Drahoslava Šedá a Petr Procházka

Sourozenci: Lucie a Bohdan

 

 

Adélka žije se svou rodinou v malé obci Zdeslav na Klatovsku.

Její vstup do života nebyl příliš šťastný, díky doktorům došlo při porodu k přidušení a k následnému těžkému poškození mozku. Diagnoza- dětská mozková obrna, epilepsie, kvadruparesa, hypotonie a tupozrakost. V šesti letech jen Adélka leží, sama se nepřetočí, sedí pouze ve speciální židličce nebo kočárku. Částečně rozumí, ale nemluví a je 24 hodin denně závislá na pomoci druhých.

obr1.jpgOd druhého týdne po narození jsme cvičili Vojtovu metodu a postupně jsme přešli na cvičení dle Bohatna, dojíždíme na logopedii a ke speciálnímu pedagogovi.Od narození také pravidelně spolupracujeme se sociální službou Ranná péče Plzeň.Od roku 2008 absolvujeme dvakrát ročně lázeňský pobyt :2008-2009- Janské Lázně; jaro 2010 Boskovice u Brna;  podzim 2010 až 2012 Teplice v Čechách.¨

Vyzkoušeli jsme také alternativní medicínu- léčbu aminokyselinami, kraniosakrální terapie, global diagnostic a léčbu homeopatiky. Dále ještě kurzy plavání, cvičení ve Fyziopu v Klatovech, canisterapii a do loňského roku jsme jezdili na hipoterapii, ta nám bohužel skončila a jinou jsme v okolí nesehnali. I přes tyto léčby se  Adélky stav výrazně nelepší.

Proto by jsme také rádi vyzkoušeli alternativní terapii MUDr. Augustínové v Egyptě, která má s léčbou takto postižených dětí dlouholeté a hlavně úspěšné zkušenosti. Rodina Vachtlových z našeho občanského sdružení tuto léčbu již podstoupila dvakrát a pokroky u Elišky byly znatelné již po prvním pobytu.

Od října loňského roku navštěvujeme mateřskou školku v Klatovech. S pomocí asistentky Evičky jsme mohli být integrováni do normální školky, dojíždíme dvakrát týdně na 4 hodiny. Adélka je mezi dětmi moc spokojená a je vidět, že společnost zdravých dětí je pro další vývoj důležitá. Našim cílem je i integrace do základní školy.

I přes svůj hendikep je Adélka usměvavá holčička, která si dokáže prosadit své, je takové naše „SLUNÍČKO“.

obr2.jpg

obr3.jpg