Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní muzikoterapie

21. 5. 2015

 

p3140068.jpg  Náš druhý víkend s muzikoterapií Mgr. Dany Pšeničkové byl jarní. Zpívalo se o sluníčku, sněženkách, slepičkách a vajíčku, ptáčcích, ale i o jarním děšti. Nejvíce se dětem líbili zobající kuřátka a zpívající kohouti. Vyzkoušely si, jak tlačí slepičce vajíčka, když na nich sedí, zaťukaly si s vajíčkem a viděly, co se s ním stane, když praskne skořápka. K vařenému vajíčku si přivoněly a ochutnaly. Opět jsme společně při písničkách zapojovali více smyslů. Tentokrát se terapeutické hodiny opakovaly a bylo krásně vidět, jak děti při druhé hodině jinak reagují. Bylo to již pro ně známé. Všechny změny u dětí si asistentka Terezka pečlivě zapisuje, aby vše mohly s muzikoterapeutkou porovnat a připravit se na další návštěvu u nás. Na co které konkrétní dítě reaguje a jak, co je třeba podpořit a tak naše muzikoterapie není jen zpívání, ale kvalitní terapie.

 V neděli využily možnosti zúčastnit se některé učitelky MŠ, asistentky a vychovatelka z družiny. Aktivně se zapojily do práce s dětmi a názorně viděly, jak mohou své zpívání s dětmi obohatit. Za pozvání jsme dostali finanční odměnu, za kterou děkujeme a využijeme na nákup muzikoterapeutických pomůcek.

 Opět jsme mohli využít prostor stacionáře Diakonie západ a muzikoterapie mohla být pro rodiny s postiženými dětmi zdarma za podpory Kartáčovny Koloveč s.r.o.

 A na  závěr : naše víkendy s muzikoterapií budou pokračovat a již se těšíme na říjen. V takovém rozsahu muzikoterapie není v našem kraji dostupná.