Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náš klub.

4. 1. 2019

 

  Na začátku r. 2014 jsme začali provozovat náš klub. Pořídili základní vybavení za finanční podpory Nadačního fondu Tesco a Uni leasingu a.s. Klatovy. Zakoupili motomed za finanční prostředky z charitativní akce Kilometry podaných rukou.

 

 A co se změnilo za 4 roky fungování? Klub je vybaven kvalitními pomůckami pro rozvoj našich dětí a hlavně jsme naplnili náš cíl - zřízení koutku v konceptu SNOEZELEN. Finanční prostředky jsme získali účelovou dotací Plzeňského kraje a zařazením do projektu "Pomáhej pohybem" Nadace ČEZ, díky organizátorům cyklistického závodu Krále Šumavy v Klatovech, Dále nás podpořila Kartáčovna Koloveč spol.s.r.o. a opět Uni leasing a.s. Klatovy.

 Pomůcky a komponenty na vytvoření multisenzorického prostředí jsou pro rodiny finančně náročné a nezřídka se stane, že by i jednotlivcem doma nebyla takto nákladná pomůcka plně využita. Ale zase si říkáme, když jsou takové pomůcky na trhu a víme jak s nimi pracovat, proč je pro děti nemít. Pomáhají nám je rozvíjet  a nás rodiče to s nimi baví pracovat. Bohužel u nás v Klatovech ve speciálních třídách při mateřské školce a základní praktické škole takové vybavení nemají. Proč tomu tak není? Téma celostátní, které se nám nechce rozvíjet a proto jsme  přičinili sami, abychom našim dětem poskytli, co můžeme.

img_2818.jpgimg_2819.jpg