Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet vlakem

18. 7. 2015

 

p7080889.jpg Začaly prázdniny a my se rozhodli, že svezeme naše děti vlakem a vyzkoušíme tak služby Českých drah. 

V rádiu hlásili, jak České dráhy přepraví invalidy na Železnou Rudu, kde bude připraven autobus, který přiblíží zdravotně postižené z nádraží na místo, odkud se mohou vydat na výlet. 

Drahuš, maminka Adélky, se na to šla zeptat na nádraží, kde bohužel nic konkrétního nevěděli. Rychlík s plošinou měl přijet na bezděkovské nádraží jen s 6ti minutovým zpožděním. Vlak přijel, ale plošina nikde. Paní průvodčí nám s úsměvem sdělila, že rychlík má asi 50 minut zpoždění, a že můžeme tedy jet s ní vlakem obyčejným. Přivedla nás k vagónu, kde je připraveno místo pro kočárky, ale ouha - schody vysoké a dveře úzké. Přesto jsme kočáry do úzkých dveří protlačili. A další zjištění, že s kočárem nezajedeme do kupé k sedačkám, že budeme muset celou dobu stát v chodbičce u kočárů, nás už rozesmálo. Kočáry jsme tedy nechali opuštěné v chodbičce a s dětmi v náručí jsme se za drkotavé jízdy vlaku přemístili do kupé. Oddychli jsme si,když jsme dosedli a užívali si míhající se krajinu za oknem vlaku. Včas jsme se zvedli, abychom stačili vystoupit a neodvezli nás až do Němec.

Ani výstup nebyl zcela jednoduchý, kočáry jsme museli doslova protlačit úzkými dveřmi a ta výška na perón... A tady nám došlo, že jsme asi naši cestu měli nejdříve ohlásit a objednat se u Českých drah, aby nám byl přistaven autobus, který by nás převezl na Špičácké Sedlo. Na klatovském nádraží jsme sice pro informace byli, ale žádné jsme nedostali. Po krátké rozmýšlení jsme se vydali sami a vytlačili kočáry do kopce, který rádi vidíme pouze z okénka auta. Kopec a kolem projíždějící nákladní auta nám dali pořádně zabrat a po výstupu jsme si mysleli, že už dál nepojedeme. Chvilku jsme si odpočinuli a nedalo nám to, abychom nevyrazili směr Černé jezero.  

Tuto trasu velice dobře známe a je pro nás s kočáry pohodová. 

Zpět jsme sice jeli rychlíkem, ale opět bez plošiny. A pan průvodčí nás nasměroval do vagónu, kde místo pro kočáry rozhodně nebylo a tak nás čekalo stěhování do jiného vagónu. 

Náš výlet vlakem, byl vážně adrenalinovým zážitkem. 

p7080880.jpgp7080891.jpgp7080899.jpgp7080900.jpgp7080905.jpg