Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní "Randevú" I

24. 8. 2014

 

20140822_144724---orez.jpg

  Myšlenky na akci při které se setkají všechny děti nás provázela již nějakou dobu. Nic se neděje náhodou a vše má nějaký smysl a tak i navázání spolupráce s Tescem vedlo ke společnému uspořádání akce na parkovišti. A proč "randevú"? Protože to znamená milostné setkání a my se máme všichni rádi. Naše pozvání využili a přijeli klienti z Domova osob se zdravotním postižením z Bystřice a děti z dětského domova v Kašperských horách. Akce s takovým záměrem měla v Klatovech premiéru? Jestli se pleteme, díky za to, jestli ne, tak je to hodně smutné. Jedinou vlaštovkou je Den na jedné lodi, ale ta je o jiném cíli.

 "Randevú" jsme uspořádali bez našich finančních prostředků, ale chtěli jsme, aby si děti užily. Vstříc nám vyšli další lidé a tak děkujeme Alešovi Voráčkovi z Partners za skákací hrad a drobné odměny, Evelíně Keplové z DM drogerie Klatovy za balónky a odměny, klatovskému Intersportu za půjčení trampolíny, pingpongového stolu, koloběžek, kadeřnici Heleně Hejdukové za malování na obličej a barevné proužky do vlasů, SDH Běšiny za půjčení stanu a Jendovi Kolomomazníkovi za aparaturu, aby nás bylo slyšet.

 Během celé akce probíhala zdarma ochutnávka tesco výrobků  a tak jsme si všichni smlsli na čokoládě, bonbónech, sušenkách a měli jsme k dispozici dostatek tekutin. Překvapením pro všechny byly krásné ceny, které Tesco věnovalo a tak si děti po splnění čtyř disciplín mohly vylosovat odměnu jako v tombole. Přes 200 dětí využilo tuto příležitost a prošlo stanovištěmi a pak některé byly nadšené, ale pár jedinců mělo i slzy, protože si navylosovaly, co chtěly. 

 Zážitkem byla návštěva Kláry a Michala z Pestré společnosti o.p.s. a  asistenčního pejska Jeffa. Klára předvedla ukázky z  výcviku asistenčních psů a Michal vše komentoval, protože jako člověk, který svého asistenčního psa má, je ten nejpovolanější. Naše děti si pak vyzkoušely cannisterapii. Adélka s Eliškou V. byly nadmíru spokojené a takového vycvičeného psího kamaráda by jistě uvítaly. Nikolka by si postupně musela zvykat na psího kamaráda, ale věříme, že by pak byli nerozlučnou dvojkou.

 Akce byla nezisková, ale příchozí nás mohli podpořit zakoupením našich výrobků.

 A na závěr pro náš spolek milé  překvapení. Byl nám předán symbolický šek na 15 000 kč od ředitele klatovské provozovny Tomáše Císlera. DĚKUJEME!!!

 Letní "Randevú" nás bavilo a užili jsme si pohodové odpoledne a příště? Třeba jarní?

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Letní "Randevú"