Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva

12. 7. 2014

 V únoru vyšlo o našem sdružení hned několik článků seznamujících veřejnost s důvodem jeho vzniku i cíli – v Klatovském deníku, v týdeníku Rozhled i na portálu www.inkluze.cz. Rovněž jsme pro ordinace všech dětských lékařů i nemocnic vytvořili letáčky informující o našem sdružení.

TV Barrandov odvysílala o našem sdružení i podzimní akci Kilometry podaných rukou dvě krátké reportáže.
V Praze jsme se  zúčastnili první mezinárodní konference Jdeme do toho společně, jejímž tématem bylo vzdělávání lidí s poruchami autistického spektra. Je pro nás přínosem dozvědět se, jak jsou děti s handicapem integrovány a vzdělávány v jiných zemích.

pc190046w.jpg

Účastnili jsme se vánočních i velikonočních trhů, kde jsme prezentovali činnost našeho sdružení. Výtěžek z prosincové akce byl přidán do veřejné sbírky.

V dubnu a v září jsme absolvovali společný zahraniční léčebný pobyt, který našim dětem bezesporu prospěl. Proto budeme v alternativní léčbě i nadále pokračovat.

Účastníky našich setkání nebyli pouze lidé ze sdružení – na benefiční akci Kilometry podaných rukou dorazilo kolem tří tisíc klatovských občanů, kteří podpořili naše děti. Výtěžek jsme využili na získání rehabilitačního přístroje MOTOMED, jehož získání přesahuje až do r. 2014.

 Setkávali jsme se několikrát ročně v Chodské Lhotě s rodinami handicapovaných dětí z Domažlicka, podnikli jsme společné výlety – byli jsme na Čertově jezeře a užili si piknik na Dobré vodě a buřtobraní s dalšími rodinami handicapovaných i zdravých dětí.

Navázali jsme spolupráci s klatovským Tescem a fitness centrem Pohoda, kteří nás pozvali na mikulášskou besídku. Poprvé jsme tak byli pozváni mezi zdravé děti. Besídku jsme navštívili i na pozvání jiného sdružení, kde jsme se setkali s rodiči již dospělých lidí s mentálním handicapem.

adelka-maluje.jpg

V září jsme seznámili MÚ Klatovy s cílem integrovat naše děti do běžného vzdělávání.

 V říjnu byla svolána schůze se  starostou, místostarostou, odborem  školství, SPC, všemi řediteli ZŠ,  ředitelkou klatovských MŠ i speciální  školy v Klatovech. Společně jsme  diskutovali o možnosti integrace  našich dětí. Bohužel ze stran zástupců  všech institucí nezazněl jediný důvod,  proč naše děti integrovat. Postoj  zúčastněných je pro nás alarmující. Rozhodli jsme se, že nebudeme naše děti vystavovat stresu  a  umisťovat je do zařízení, kde o ně nestojí.

eliska-jako-makova-panenka-a-spousta-emanuelu.jpg

 I přes začáteční těžkosti totiž integrace do školky probíhá úspěšně a my vidíme, že se naplňuje další z našich cílů a naše děti prožívají ve školce a přítomnosti jiných, zdravých dětí přínosné i stejně radostné chvilky jako jejich vrstevníci.

Proto jsme se aktivně účastnili kulatých stolů při komunitním plánování mapujícím sociální služby Klatovska. Nebylo pro nás novinkou, že stav stávajících sociálních služeb je neuspokojivý. Ukázalo se, že   nikdo nemá zájem rozšiřovat je směrem k našim dětem ani jejich rodinám. Částečně by problém vyřešila osobní asistence rodin, ale ty ji ze svých příjmů nemají možnost platit.

V říjnu jsme začali jednat s MÚ Klatovy o možnosti poskytnutí prostor pro naše společná setkávání. To dopadlo úspěšně a realizace činností i výbavy místnosti vhodné pro nejen naše děti v Dominikánském klášteře přesahuje až do r. 2014.

Od listopadu až do ledna letošního roku byla vyhlášena veřejná sbírka. Na sklonku roku pořádalo město   Klatovy klášterní bazar. Třetinu výtěžku věnuje našim dětem na speciální didaktické pomůcky. Jednání přesahuje do r. 2014.

I přes poměrně krátkou existenci spolku je naše činnost různorodá a neobsahuje jen pomoc postiženým dětem. Snažíme se zkvalitnit každodenní život nejen jejich, ale celé rodiny.

 

K 1.1.2014 zanikla všechna občanská sdružení, a proto bylo naše sdružení převedeno na spolek.

 

HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2013

CELKOVÝ PŘÍJEM: 138 639,- Kč

VÝDAJE:

·        VÝDAJE NA TERAPIE: 47 569,- Kč

·        VÝDAJE ZA POMŮCKY: 64 490,- Kč

·        Bankovní poplatky: 1 389,- Kč
Provoz stránek: 1 622,- Kč

·        Administrativa: 269,- Kč

·        Akce: 20 686,- Kč

·        Propagace:  1 500,- Kč

CELKOVÝ VÝDEJ: 137 577,- Kč

 

Zůstatek: 1 062,- Kč

 

Společná léčba v Egyptě na jaře 2013

u-pani-doktorky.jpg

 



 

 

 

 

 

Eliška U. v Klimkovicích

eu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kompenzační pomůcka - vertikalizátor

ja-stojim-.jpg