Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklovozík KOZLÍK

27. 7. 2013

p7210147-w.jpg

Letos s Eliškou zažíváme nejednu pozitivní změnu. Protože po léčbě v Egyptě nemá bolesti kyčlí, mohli jsme opět zapřáhnout cyklovozík KOZLÍK. Můžeme se vrátit k naší oblíbené aktivitě - cyklistice. Postupně zdoláváme kilometry po našem okolí. Kocháme se přírodou a Eliška zažívá jaké to je, když vítr čechrá vlasy. Po celou dobu jízdy nedává Eliška najevo nelibost, naopak je spokojená i v případě, že cesta je samá díra a vozík za kolem skáče. Ach jo, ty naše cyklostezky a silnice!!!

 Cyklovozík jsme získali před 4 roky s přispěním Nadace O2.  Jsme s ním spokojeni a je to náš nejvyužívanější prostředek pro Eli. Jezdíme s ním nejen do přírody, ale cestujeme s ním i metrem. Jen bohužel některé výtahy pro postižené jsou dost malé a máme problém se do výtahu s vozíkem vejít a tak častěji jezdíme po eskalátorech. S Kozlíkem zajedeme s Eliškou do míst, kam bychom se s jiným kočárem nedostali. Je dobře ovladatelný, lehký. K lepšímu zafixování Elišky používáme válečky a polštářek.

 Při získávání prostředků na vozík, jsme se setkali i s názorem, jestli to pro naše postižené dítě není nadstandart, mít takový vozík. Cyklovozík nepatří do životně důležitých pomůcek pro naše děti, ale je to věc, která zpestří život nejen postiženému členu, ale celé rodině.Je to vozík, který pomáhá odstraňovat bariery mezi světem zdravých a handicapovaných a to přeci není málo!

Můžeme Kozlíka zapůjčit k vyzkoušení.

Pokud chcete získat Kozlíka, doporučuji požádat některé nadace.

p8223189w.jpg

p7200139-w.jpgKamarád DrakKrásný výhled

Kozlík na lyžích jako sáňky

 

Výlet na Pancíř