Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bublinkový válec

10. 3. 2017

 

img_0192.jpg Bublinkový válec jsme zakoupili za finanční podpory dotačního programu Plzeňského kraje a z části z výtěžku  prodeje našich výrobků. Je dominantním prvkem v našem snoezelen koutku, který využíváme jako volnočasovou aktivitu při setkáních se zdravými dětmi a terapii při práci s našimi postiženými dětmi.

Bublinkový válec je vertikální trubice z plexiskla naplněná vodou. Použili jsme destilovanou. Základna obsahuje čerpadlo a LED světla, která mění barvu. Čerpadlo vytváří drobné bublinky, které stoupají a změna barvy v nás budí dojem měnících se bublinek. Při montáži jsme se opět pozastavili nad cenou válce, ale to nezměníme, bohužel.

Při volnočasové aktivitě necháváme děti, aby se rukama dotýkaly válce, přikládaly tvář a tím procítily vibrace a vnímaly hladký studený povrch plexiskla.

Zrakem sledovaly bublinky. Válec je obklopen zrcadly a tím získáme dojmu četnosti válců. Z jistého úhlu pohledu máme i 4 válce.

Sluchem vnímají bručení válce, zvuk čerpadla, ale i pohybující se bublinky ve válci. Čerpadlo zajímá především technicky založené kluky.

Rádi bychom k válci pořídili dálkové ovládání, aby si děti mohly měnit barvu podle svého i intenzitu bublinek. Tím budeme pracovat na motorice i vnímání- ovlivnění situace, co chci, co se mi líbí u našich postižených dětí.

img_0141.jpgimg_0152.jpg