Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eliška Ulrichová

   

NAROZENA : 7.6.2007  v Klatovech

RODIČE : Jitka a Petr Ulrichovi

SOUROZENEC : Petr Ulrich

 

 

 

Eliška žije se svou rodinou v Lubech u Klatov, je handicapovaná holčička která se narodila o měsíc dříve (i když těhotenství probíhalo normálně) , po porodu byla ( lehce nezralá) převezena na oddělení JIRP neonatologie Plzeň pro hypoglykemii s křečemi.Tam se následně zjistilo že Eliška má zánět mozku a meningitidu - mnohočetné oboustranné postižení hemisfér s téměř úplným chyběním tkáně obou laloků. Na základě těchto komplikací je Eli zařazena do skupiny s diagnozou DMO - dětsobr_eu12.jpgká mozková obrna a musí se prát s těžkou epilepsií,vážnou poruchou zraku a v neposlední řa s tím že je spastická - křečovité napnutí svalů.V prvním roce života prodělala čtyři neurochirurgické operace hlavy ( hydrocefalus ) - zavedení ventilů na obou stranách a následná výměna jednoho ucpaného ventilu ( ventil slouží k odvádění mozkomíšního moku z hlavy do dutiny břišní). Eliška nechodí,neleze,sama se nenají a je stále na plínách,umí sedět, klečet, s pomocí chvilku stát a udělat pár kroků. Od narození cvičíme Vojtovu metodu a postupně jsme přidali metodu Bobath a reflexní cvičení. Od narození také spolupracujeme se sociální službou Ranná péče Plzeň. V roce 2009,2010,2011 jsme absolvovali lázeňský pobyt  - Janské Lázně a zároveň s lázeňskou léčbou jsme dvakrát podstoupili léčbu Botulotoxinem v Praze,který se uplatňuje v léčbě spasticity. Od roku 2011 jezdíme pravidelně na akupunkturu do Plzně. Zahájili jsme rehabilitaci a plavání v rehabilitačním oddělení nemocnice Klatovy. Navštěvovali jsme také cvičení ve Fyziopu v Klatovech.

Snažíme se pro Elišku dělat vše co je možné,ale její stav se bohužel nijak výrazně nelepší. Proto by jsme rádi vyzkoušeli alternativní léčbu – terapii MUDr. Augustínové ,která vypracovala vlastní unikátní léčbu a ordinuje v soukromé ambulanci v Hurghadě v Egyptě. Rodina Vachtlových z našeho občanského sdružení tuto léčbu již podstoupila dvakrát a pokrok u jejich Elišky byl znatelný po prvním pobytu.

Od konce září 2012 navštěvujeme mateřskou školku v Lubech u Klatov. Jsme moc rádi že jsme mohli být s pomocí asistentky Markéty integrováni do normální školky,docházíme zatím třikrát týdně na dvě hodiny,ale do jara by jsme chtěli docházet čtyřikrát až pětkrát týdně na čtyři hodiny. Na Eli je vidět, že děti kolem sebe vnímá a je ve školce spokojená.

I přes svůj veliký handicap je Elinka usměvavá a milá holčička a celá rodina jí má moc ráda - je to naše sluníčko plné energie.

 

obr_eu2.jpg

 

 

 

 

 

Příspěvky

Naše první léčba v Egyptě

13. 6. 2013

 

Co je jiného u Elišky U. po alternativní léčbě.